Gemeente Rotterdam

Samenwerking gemeente Rotterdam en Be Informed voor digitale hulp achterstandswijken

De gemeente Rotterdam wil haar kennis over digitale hulp in achterstandswijken, aanbieden en delen met andere gemeenten in Nederland. Rotterdam doet in samenwerking met het Apeldoorns bedrijf Be Informed.

Digitale hulp voor achterstandswijken: bureau Frontlijn

In Rotterdam Zuid heeft bureau Frontlijn de hulpverlening ondersteund met een gedigitaliseerd kennissysteem (www.frontlijnwerken.nl) Onder leiding van oud-politieman Barend Rombout heeft het team van bureau Frontlijn de up-to-date informatie die wijkteams nodig hebben voor hulp aan gezinnen met problemen in een stabiel digitaal systeem uitgewerkt. De professionals in de wijk kunnen op een gebruiksvriendelijke manier informatie ophalen die ze in de betreffende situatie nodig hebben en een connectie maken met de betreffende diensten van de gemeente en maatschappelijke organisaties. Steeds meer kan informatie worden gehaald uit de verschillende informatiesystemen van de gemeentelijke diensten.

Be Informed

Be Informed levert de software waarmee online veel informatie uit verschillende informatiebronnen (uit bestaande systemen van de gemeentelijke diensten, maar ook bronnen daarbuiten zoals UWV, zorginstellingen en woningcorporaties) wordt ontsloten. De software stelt een aantal vragen waardoor de specifieke eigen situatie van het gezin het uitgangspunt is van de vraag welk advies daarbij past. Be Informed robotiseert het kenniswerk als het ware waardoor supersnel en real time informatie op maat kan worden gegeven.