Be Informed and BanD Together

Be Informed en gemeentebestuur Londen lanceren digitale hulpverlening voor achterstandswijken Barking & Dagenham

In Londen heeft het gemeentebestuur onder leiding van Avril Mctyre met het Nederlandse bedrijf Be Informed een stichting opgezet onder de naam‘’Community Connect” (www.bandtogether.co.uk). Community Connect is een samenwerkingsverband dat is opgezet voor de Londense achterstandswijken Barking & Dagenham.

Gezinnen in die wijken hebben vaak problemen om de juiste informatie te vinden op maatschappelijke terreinen zoals schuldhulpverlening, het vinden van werk en wonen. En als die informatie vindbaar is dan is het vaak lastig om die te vertalen naar de eigen specifieke situatie. De applicatie, onder de naam Routemaster, helpt hulpzoekenden op interactieve wijze hierbij.

In Routemaster kun je middels vragen in begrijpbare taal eigen je persoonlijke situatie beschrijven. Vervolgens bepaalt het systeem –geautomatiseerd- de informatie en regels die van toepassing zijn, en presenteert deze aan de hulpzoekende in de vorm van een advies. Het advies geeft hierbij tevens de eventuele vervolgstappen aan.